dilluns, 30 de setembre del 2013

Teixint amb paraules

Text: prové del llatí i significa"teixit", d'aquí que molts textos tinguin un entramat de paraules. 

Ens vam emocionar amb la Roser i vam decidir Teixir amb paraules. Vam pensar que seria fantàstic fer una lectura teixint a la fresca. Seure al carrer com als vells temps i escoltar agradables lectures. 
I si, la Guerrilla del Gilda i el Genet Blau ho hem fet possible! Ho vam emmarcar dins dels actes de la Festa major de tardor de Lleida, per fer més xivarri i engrescar més gent. 

El dissabte va arribar el gran dia. Es van apropar lectors, teixidores i curiosos. Ens van fer fotos a dojo i mil preguntes a veure qui érem i què feiem allà.

Les guerrilleres van respondre a la crida tan meravellosament com sempre i vam compartir una tarda increíble de bona lectura. A les fotos podeu veure l'ambient i les lectures escollides per a l'ocasió. No negarem que el bestiari de foc va posar un escenari incomparable, però també una sorollada considerable. Per la qual cosa, ja tenim ganes de repetir l'acció però en un silenci absolut. Només per poder sentir la lectura i el soroll de les agulles. 
Vam retrobar amistats de sempre, van venir familiars i amics, la premsa com sempre no ens va abandonar, noves teixidores ens van ensenyar les seves meravelles... i les hores van passar tan i tan ràpid que de seguida es va fer fosc!!!
Un cop més la ressaca de la nostra trobada ens deixa un regust de satisfacció enorme, ganes de repetir, felicitat extrema per la gent tan increible que s'apropa a nosaltres. Un cop més: GRÀCIES a tots per ajudar-nos a fer possible totes les bogeries que ens venen al cap... no serà la última... ben aviat ens torneu a tenir en marxa. Estigueu atents al nostre facebook! I si encara no coneixeu la llibreria El Genet Blau, no us la perdeu perquè hi trobareu autèntics tresors. 
I acabem el post de la millor manera amb un poema que ens va llegir i dedicar la Roser.

CABDELLEM
Pren un fil ben fort i llarg!
cabdella, cabdella, 
per fer una bola del món 
ben gran i molt bella. 
Amb agulles de colors 
farem banderes
per indicar nacions
ben cultes i netes.
S'hi parlaran amb amor
homes i dones, 
i en la pau treballaran
en coses bones.

Cabdellem sense parar
-mà blanca mà negra-
fem nova la Terra!
Quan la mà dreta se'ns cansi, 
cabdellarem amb l'esquerra.

Joana Raspall

Mil gràcies per tot, Roser.