dissabte, 21 de desembre del 2013

Tejiendo la Vida

La Guerrilla no es podia perdre aquest projecte, no podíem! Quan l'artista Laura Serradilla de Tejiendo la Vida va proposar que les dones d'arreu teixíssim mandales en rosa, vermell, liles... com a forma de simbolització de la dona, com a representació de la nostra energia, per enviar-li i crear una gran exposició a Mallorca sobre la dona, ens vam dir: endavant!!!!! 

Les Gildes s'han posat en marxa amb la llana més amorosa possible i aquí tenim el munt de mandales que enviem ja mateix cap a Alacant, on ho reben per enviar al destí final. 

Si t'interessa el projecte encara estàs a temps de participar, fins a finals de gener. Després viatjarà a Mallorca, d'allà a Alacant i qui sap si ho tindrem més aprop per poder veure els milers de mandales que han rebut. 
Si voleu seguir el projecte, sense perdre-us, res teniu la seva pàgina al facebook

El simbolisme d'aquest treball ens omple a totes les dones, perquè som fortes i valentes i tenim drets a reivindicar i cridar als quatre vents. Us deixem part del text de presentació que trobareu a la seva web. 

"Cada pieza (mandala) es el reflejo de un universo particular, habla de la experiencia, concentración,  esfuerzos, etc… que afloran en la elaboración del mismo. Partiendo de un centro, el mandala se expande, crece… de dentro hacía fuera se van generando un mundo metafórico que se articula en el acto de tejer.
A lo largo de la historia de la humanidad la mujer siempre se ha vinculado al hecho de tejer, de crear. La energía femenina lleva implicito este aspecto, que se manifiesta, no sólo en la parte tangible, si no también espriritual y simbólica.
Es la capacidad de la energía femenina de tejer relaciones, de organizarse, de cooperar, de ayudarse mutuamente, esa energía que aflora en los cículos de mujeres, basada en la intuición, en los ciclos naturales, en la relación de la mujer con su propio cuerpo, con la naturaleza."
Tejiendo la Vida, Laura Serradilla. 
Mil gràcies a totes les gildes teixidores que ens han fet arribar els seus mandales. Això no acaba aquí, creieu-nos que tindreu notícies nostres. Gràcies i bones festes a totes!

dijous, 5 de desembre del 2013

El Nadal ha arribat a la Guerrilla!

El Nadal ha arribat a la Guerrilla! Aquest any ha estat tot un repte que ens ha proposat la Bea, integrant de la Guerrilla, una teixidora excepcional! Treballa a Mobles Egea, a Rambla Aragó 7-9 i ens va proposar que entre totes decoréssim la botiga... E voilà! 
Ho hem dit molt ràpid i és que en poc més d'una setmana ho hem teixit tot, tot i tot! La Bea, com a bona dissenyadora d'interiors, va organitzar tot el muntatge, inclòs un arbre fet de caixes de fusta pintades en blanc! 
Ha estat ràpid però intens, hem teixit floquets de neu, pompons i estrelletes i ahir a la tarda ens vam reunir unes quantes guerrilleres i vam fer el gran muntatge! Vinga, les del celo, les de la escala, les de les tisores, càmera i acció! 


Vam decidir com anava tot i en tres horetes ho teníem enllestit i aplaudíem des de fora veient una nova meravella de la Guerrilla! I és que quan les gildes s'hi posen, s'hi posen bé! 
Si voleu passar-ho a veure hi serà tot el Nadal als Mobles Egea, a la rambla Aragó, prop de la plaça Catalunya. Teniu dos aparadors preciosos fets per la Guerrilla amb la gran ajuda de Katia que en aquesta ocasió ens ha cedit la llana per treballar. Gràcies també a Mobles Egea per confiar en nosaltres en unes dates tan especials i sobretot sobretot a les guerrilleres, perquè fins i tot a contrarrellotge som una guerrilla molt i molt eficient!
Què us ha semblat? Passareu a veure-ho? Esperem els vostres comentaris, ens faríeu felices de saber que hi heu passat ;) 

dilluns, 2 de desembre del 2013

CREATIVA BARCELONA

Vam estar tot l'estiu dedicades en cos i ànima al nostre mural per la fira Creativa! Vam fer una trobada per teixir tots els caragols, a bon ritme i amb mojitos inclosos! Vam passar tardes al Niu unint totes les parts de gespa, de cel i de Seu Vella. I no vam estalviar en detalls: rossetons, rellotge i fins i tot la cigonya amb el bebé!  

I per fi, aquest diumenge arribava el GRAN DIA, la primera trobada nacional de grups d'Urban Knitting. I allà estàvem nosaltres, les Gildes, almenys una representació! 

Només arribar vam poder gaudir del nostre mural molt ben envoltat, meravelles de tapissos d'arreu! La rebel·lió de les llanes del Pla d'Urgell, de Badalona, de Barcelona, Zaragoza, Valladolid, Madrid... magnífic!!!
Ens va fer una il·lusió increïble veure'l allà penjat i com la gent li feia fotos i deia: mira si és la Seu Vella de Lleida! Pell de gallina!

I havia un ambient impressionant, desenes i desenes de teixidores preparant la urban de la fira, folrant una escala amb els quadradets que portàvem teixits des de casa! Continuem amb la pell de gallina, vam cosir, unir i unir i unir i sobretot vam compartir el caliu de la trobada. 
Vam passar-hi tot el dia i va ser fantàstic, les Gildes som puro nervio!! jiji I vam comprar, voltar i riure tot el sant dia. Memorable, si senyor!! A més que vam veure tantes meravelles que hem tornat a casa amb moltes idees!
Agraïm a Lanas Stop la seva col·laboració, tant amb el nostre mural com amb la urban de la fira, mil gràcies a la Montse de l'Urban Knitting Zaragoza per tota la organització i per fer possible aquesta gran trobada. I com sempre, mil gràcies a les Gildes que van participar al mural, que van teixir quadradets i que van fer caliu entre altres teixidores d'il·lusions com nosaltres. GRÀCIES i fins la propera!