dimarts, 25 de novembre del 2014

El triomf per la no violència

Ja fa un any de la nostra acció el dia de la No violència de Gènere i vam pensar que volíem celebrar-ho ajudant a les nostres companyes basques que van emprendre l'acció per aquest 2014.

Després de la nostra gesta a la Seu Vella estava clar que la reutilizació del nostre llegat havia de ser per una causa que ens continués emocionant. Quan vam veure el què estaven organitzant les noies de Madejas contra la violencia sexista junt al Departamento de Igualdad del consistorio de Harituz y la Fundación Haurralde, no ho vam dubtar! Necessitaven metres, quilòmetres de bufanda per fer una acció mai vista, som-hi!

Vam fer una trobada per descosir i recosir el nostre tapís i adaptar-lo a les seves mesures. Va ser un matí molt profitós perquè les Gildes són molt treballadores. Metres i metres que van estar penjats a la Seu Vella, van viatjar fins a Astigarraga. 
Ahir va ser el gran dia i les nostres companyes després de rebre centenars de metres van organitzar una acció que ens posa la pell de gallina, que ens emociona, que ens esborrona només de pensar-hi. No volíem que us perdèssiu aquesta acció i sobretot que totes aquelles teixidores d'arreu que van teixir per la Seu Vella, es sentin satisfetes i igualment emocionades en veure un trosset de les seves agulles allà, penjat, lluitant per totes nosaltres!
Tenien metres de sobra per fer el mega tapís, per fer una cadena humana quilomètrica, per estendre dins d'un pavelló i fer actes de celebració, de sobra!

Si us fixeu bé, la tira que penja des de la lletra A és la nostra, si siiiii Gildes som allà! Gràcies mil i enhorabona a totes. Entreu al seu facebook i gaudiu de totes les fotos, no us les perdeu!
Chicas, habéis hecho un acto impresionante. Por la convocatoria de gente, por las multitudes de ayer, por todos los actos, por los metros de lana, por la emoción que vivísteis y que nos habéis transmitido en la distancia. Felicidades y GRACIAS por ilusionarnos y por reivindicar este año de parte de todas.